Trea i 85cc Cup efter pallplats i Östmark

Revanschsugen och laddad kom Pär till Östmark i helgen för årets tredje SM-deltävling, där Pär tävlar i 85cc Cup. Han hade skakat av sig kraschen i Arboga för två veckor sedan och laddade på från första metern över den tekniska Östmarksbanan. Heatsegern lät inte vänta, trots att han bara var fyra in i första sväng.
– Kändes skitgött att vinna första heatet, banan kändes fin som alltid och jag fick till jokern i rätt tid, det stämde perfekt helt enkelt, säger Pär Ekström. 

I andra omgången var det start från sista led, Pär var sist in i första kurvan, men redan efter två kurvor till var han uppe på fjärde plats. Jakten fortsatte och med bra taktik på jokerspåret så kunde Pär rulla mål som tvåa i heatet efter Charlie Rosmalm Sebom. 

Dag två bjöd på start från första led och där blev det ytterligare en heatseger i tredje kvalet, vilket gjorde att Pär kunde rulla in på fjärde startspår till A-finalen. Men nerverna var inte i gungning trots detta. 

– Faktiskt var jag inte så nervös i finalen, tänkte bara att jag ska försök hålla mig undan från krasch i första kurvan, jag lyckades med det och kom ut som femma, berättar Pär.

Efter en fin körning genom finalens sju varv så kunde Pär rulla över mållinjen som trea.
-Jag var redan glad med en 5:e plats jag hade efter starten, men jag fick till jokern riktigt bra på andra varvet och sen började jakten på pallplatsen, berättar Pär.

Detta är Pärs andra pallplats i karriären, men den första i 85 cc Cup. I cuptabellen tar han därmed ett rejält skutt upp och är ny trea i 85-cupen efter tre deltävlingar av fyra.
Nu väntar test på ombyggda Västeråsbanan och Svenska Cupen-deltävlingar, innan det är dags för SM-final i mitten av september.