Pär kör i Östmark – publik och direktsändning från tävlingen

Nu till helgen startar SM-serien i Crosskart om efter sommaruppehåll och det är Östmarks MFF som arrangerar deltävling nummer tre i årets serie. Hela 126 förare är anmälda till tävlingen, anmälningslistan här https://www.datapolen.se/anmalan/crosskart.asp?what=tidigare&open=yes&id=22&blankett=CK

Efter två deltävlingar i 85 cc Cup som körs tillsammans med SM-serien, så har Pär samlat 46 poäng, ligger på åttonde plats och är bäste värmlänning så här långt i serien. Det är superjämnt i toppen av klassen och Pär har endast 8 poäng upp till andra plats. 
TABELL 85cc CUP

För Pär blev uppvärmningen i NEZ för två veckor sedan ett riktigt antiklimax, med lite småstrul i starterna och krasch ut i skogen efter närkontakt i B-finalstarten.  Till Östmark kommer Pär mer laddad och revanschsugen än någonsin efter den struliga Arbogatävlingen.  
– Det ska bli kul att köra i Östmark igen, den här banan gillar jag skarpt, säger Pär Ekström. 
Det är 22 förare till start i Pärs klass 85cc och denna klass är därmed näst störst deltagarmässigt efter Extreme.  

Tävlingen på Östmarks Motorstadion körs med tillåten publik och direktsänds också via sbfplay.se . Lördagen den 7 augusti startar med träning klockan 08:30 och första kvalheat rullar igång vid 11:00. Det körs två kvalomgångar på lördag, tredje kvalet startar på söndagen klockan 09:00 och följs sedan av finaler.