Snöpligt slut i Östmark

Årets tredje deltävling i Crosskart-SM är avverkad under helgen, en tävling där Pär höll ett högt tempo bland de mer erfarna förarna i klassen. Hela 20 förare kom till start och med närheten till Norge var det norska inslaget stort. Det blev två fjärdeplatser i lördagens kval och Pär krigade tappert i söndagens tredje kvalomgång med start från sista led, var uppe på en andraplats men sparade jokern till sist och ramlade flera placeringar där. 

Åtta insamlade poäng gav start från första led i C-finalen. Pär ryckte starten och seglade ifrån de andra i ett högt tempo och byggde upp en ointaglig ledning inför sitt jokervarv. Tyvärr ser Pär fel på siffrorna vid en teknisk flagg, och styr av banan när en annan medtävlande fått den. Surt sa räven, men det är bara att bryta ihop och komma igen. 

– Riktigt tråkigt just då, men så här efteråt så kände jag att jag har högt tempo och kan vinna heat mot mer rutinerade förare, så det tar jag med mig från tävlingen, menar Pär Ekström. 

Efter tredje deltävlingen i Östmark ramlar Pär ned från femte till sjätteplats i Junior-SM, som leds av MK Rattens Eivind Walfridsson Dahl, före Hannes Jonsson, Woxnadalen. 23 förare har deltagit i årets JSM hittills. 

Nu väntar Svenska Cupen i Crosskart om tre veckor i Gävle och sedan bär det av till Västerås för SM-deltävling nummer fyra helgen efter.