SM-femma efter andra deltävlingen

Årets andra SM-helg i Crosskart är till ända för Ekström Racing. Det har varit en allt annat än problemfri JSM-helg för Pär, som redan i första kvalet mötte hårt motstånd, fick sig en tryckare av en motståndare och fick stopp på maskinen. 

Andra kvalet gick lika galet, hård inbromsning i den tvära andra kurvan på Femtåbanan gav stopp på maskinen och ännu en nollpoängare i kvalet. Pär var därmed piskad att ta rejält med poäng i tredje för att kunna gå till final.
– Jag var besviken på mig själv efter de första två, men samtidigt taggad att göra nåt bra av tredje kvalet, berättar Pär. 

Sista kvalheatet såg bra ut till en början, trea in i första sväng och fick till ett par bra varv, men återigen var det kurva två som gäckade Pär. Han fick ett nästan-stopp men kom igång, halkade ner två placeringar, slutade femma och därmed utanför final.
– Allt för dålig start i sista, men känns ändå skönt efter att ha analyserat och vet problemet, de här fyrtaktsmotorerna är lätta att bromsa stopp på, så jag behöver använda bromsen mer försiktigt för att kicka ut karten i långsamma kurvor, konstaterar Ekström. 

Efter två deltävlingar av fem behåller ändå Pär femteplatsen i SM-tabellen, som leds av Eivind Walfridsson Dahl, före Maximus Joge och Hannes Jonsson.
Nu väntar några testhelger under sommaren, bland annat stötdämpartest och finslipning av formen inför tredje SM-deltävlingen som också körs här hemma i Värmland. Den 6-7 Augusti står då Östmarks MFF som värd för SM i Crosskart.