NEZ i Arboga står på tur

I slutet av maj avslutade Pär sin första SM-deltävling för säsongen med A-finalkörning och rullade över mållinjen på Kägleborgsbanan i Arboga som sjätte förare av de 21 startande i Sveriges just nu största ungdomsklass inom Crosskart – 85 cc. 

Redan två veckor senare, denna gången i Haninge, var det dags igen. Ekström radade upp tre andraplatser på rad i kvalet och gick in som kvalsexa i A-finalen. Pär tappade lite i den stökiga starten, kom loss som åtta men satte ett fint jokervarv och avancerade till sjunde plats, som han höll in i mål på den hypersnabba Högstabanan. 
– Kändes bra med en A-final till, nu har jag tempo för att va med och kriga i toppen, säger Pär. 

Efter två deltävlingar i 85 cc Cup som körs tillsammans med SM-serien, så har Pär samlat 46 poäng och ligger på åttonde plats. Det är jämnt i klassen och endast 8 poäng upp till andra plats. 

En träning på Östmarksbanan har sedan avverkats nu under helgen och Pär fick en bra känsla efter några snabba träningspass på den tekniskt krävande banan i nordvästra Värmland. 
– Känns bra inför Östmark, jag gillar den här banan, den känns nästan som min hemmabana Tomtfallet, som också är tekniskt utmanande.

Nu väntar närmast North European Zone Championship med den Svenska deltävlingen på SMK Arbogas bana den 24-25 Juni, innan SM-serien återstartar den 7-8 augusti i Östmark.