Succépremiär på Malmabanan

Med fjärilar i magen och nygenomgången Crosskart, sjönk Pär Ekström ner i Kirkey-stolen på sin Norcart Mini,  för premiären på sin sista säsong i Mini-klassen. Utan träningsmöjligheter i Värmland på grund av den långa vintern, blev det fullfartspremiär för säsongen direkt på träningen i Västerås. Den för Pär nya Malmabanan, visade sig passa som handen i handsken.

Tack vare att startsystemet för mini förändrats, till att starta en och en på flagga, i stället för alla på en gång med startljus, så blev det många tillfällen att träna omkörningar för Pär. Men han ogillar det nygamla systemet, som inte används på två år i mini.   
– Banan var bra och jag provade lite att köra på kurbsen också, men det är bättre att starta med startljus så man får träna på det, säger Pär efter ett av dagens heat. 

Nervositeten försvann snabbt, redan efter morgonens träning och sedan var det ”flat out” som gällde.  Tempot höjdes och Pär gick från varvtider på runt 55 sekunder i första omgången ner till låga 50-tider i finalen. 

Hela minigänget fick under eftermiddagen köra klart sin final och sedan blev det prisutdelning till alla dessa fantastiska förare med ålder från sex år och uppåt. De strålade i kapp med solen, när de fick liva upp på pallen tillsammans, i klassen där alla är vinnare! Teamet vill rikta ett stort tack till Västerås MS för en mycket väl genomförd tävling.