Bästa hittills i Likenäs

Efter en trevande inledning med sistaplats efter ”sovande start” från sista led i första omgången, tog Pär Ekström fart och ökade tempot i Likenäs MK:s avslutande deltävling i Svenska Cupen i Crosskart. En femteplats i omgång två följdes upp med en fjärdeplats i tredje kvalet. Kvalpoängen räckte till första spår i tredje led av B-finalen. Pär fick där till en bra start, men det var trångt in i de första kurvorna. Han kom loss som sjua efter första varvet och hade häng på framförvarande, men på fjärde varvet tappade han kontakten i samband med en varvning.  
– Jag vågade verkligen åka fullt nu på sexan i det snabba partiet och jag hängde med bättre i finalen, säger Pär Ekström. 
Till slut kunde Pär rulla i mål som sjua i B-finalen och noterade därmed sitt bästa resultat i 85 cc,  i sin fjärde Crosskarttävling i tävlingsklassen.
Svenska Cupen i Crosskart är nu avslutad och vi säger stort grattis till klubbkompisen i Munkfors MC,  Rasmus Persson, som tog tredjeplatsen i Cupen efter ytterligare en A-finalkörning i Likenäs.
Pär landade till slut på sextonde plats i Svenska Cupen, som under hans debutsäsong haft 25 deltagare i klassen 85 cc. 
I morgon tar vi nya tag och laddar om för final i Sprintcupen, där man kör en och en på tid genom en sprintsträcka.